Un Expert contabil este o persoana care are atributii importante in cadrul unei firme, de aceea, acesta trebuie sa aiba anumite calitati.

Expertul contabil isi desfasoara activitatea atat pentru firme,cat si pentru persoanele fizice. Printre sarcinile indeplinite de acesta se numara tinerea unei evidente contabile, intocmeste si verifica lunar situatia financiara, ofera asistenta in ceea ce priveste organizarea contabilitatii, realizeaza analize economice si financiare si expertize contabile. Pe langa toate acestea, un expert contabil ofera asistenta pentru reorganizarea anumitor intreprinderi.

In momentul in care colaborati cu o firma de contabilitate, se va semna un contract de prestare de servicii, unde sunt specificate toate drepturile si obligatiile fiecarei parti semnatare.

Orice contabil respecta principiile fundamentale, fiind integru din punct de vedere profesional, nu va ceda unor prejudecati, ci va ramane obiectiv, respectand legile.

Expertul contabil are obligatia de a pastra caracterul confidential al informatiilor, singura exceptie ramane in cazul in care exista fapte penale ce trebuie identificate.

Contabilitatea este un domeniu foarte complex, de aceea, expertul contabil isi dezvolta in permanenta cunostintele, tinand cont de tehnica si legislatia nou aparuta, pentru a oferi clientilor sai servicii de calitate.

Experienta poate fi un avantaj, deoarece contabilul poate sa puna in aplicare mult mai bine notiunile de drept comercial.